Ga mee op Circulaire Safari

Ben jij ondernemer of ondernemend en zoek je naar circulaire oplossingen en inspiratie? Ga op 8 september dan mee op circulaire safari in Rivierenland

Een economie waarin afval niet meer bestaat en grondstoffen weer worden ingezet in de keten. Waarin energie en producten vooral hernieuwbaar zijn. Waarin menskracht, goederen en diensten optimaal worden benut. En waarin verdienmodellen om de functionaliteit draait en niet om het product. Het Living Lab Rivierenland Circulair neemt jou mee naar inspirerende ondernemers, events in eigen regio en tools & hulpmiddelen waar je gebruik van kan maken. Op 8 september organiseren wij een circulaire safari door Rivierenland.

Programma

12.15u Ontvangst met lunch bij Hitachi (Zaltbommel)
13.00u Rondleiding
13:45u Met de bus
14.15u Ontvangst bij SUNT, het merk van het bananenbrood en de ‘baked donuts’ van bananen, opent in de strijd tegen voedselverspilling in Geldermalsen, de eerste bananenfabriek ter wereld. In de fabriek wordt met een geautomatiseerd pel-, sorterings- en rijpingsproces, dat nog nergens anders ter wereld in gebruik is, bananenpuree gemaakt.
14.45u Rondleiding
15.30u Met de bus
15.45u Ontvangst bij de makershub en de werkplaats voor herstel in Tiel Het huidige stationsgebouw van Tiel zien we als prachtige optie voor deze hub, ook wel een lab/werkplaats genoemd. Hier komen professionals, inwoners en studenten samen om te werken aan concrete opgaves en om te leren van elkaar en van docenten en onderzoekers van het Centrum voor Meervoudige Waardecreatie van de HAN. Mark Hofman van de Verschilmakerij zal ons een inkijkje geven in de plannen.
16.45u Netwerken onder het genot van een hapje en drankje In het karakteristieke stationsgebouw van Tiel is het maatschappelijk verantwoord en biologisch restaurant BuitenSporig! gevestigd.
17.30u Terug met de bus naar Zaltbommel
18.00u Aankomst in Zaltbommel

Aanmelden

Je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Let op! Er zijn maximaal 50 plaatsen. Dit programma wordt u aangeboden door het Living Lab Rivierenland Circulair. Bij no show vragen wij een bijdrage van 50 Euro voor de gemaakte kosten.
Uw naam(Vereist)
Ik ontvang graag de Rivierenland Circulair Update:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Living Lab Rivierenland Circulair

Ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden in Rivierenland maken werk van een circulaire economie! Een economie waarin afval niet meer bestaat en grondstoffen weer worden ingezet in de keten. Waarin energie en producten vooral hernieuwbaar zijn. Waarin menskracht, goederen en diensten optimaal worden benut. Het Living Lab Rivierenland Circulair is een netwerk van publieke en private partijen die elkaar actief opzoeken om gezamenlijk hun ambitie waar te maken. Partijen werken hierin samen aan circulaire innovaties en verdienmodellen. Naar een sterke circulaire regio.

Ben je ondernemer in Rivierenland en heb jij een groter vraagstuk, waarbij kennis en ervaring van experts je verder zou kunnen helpen? Of wil je de volgende stap zetten in je circulair ondernemerschap, maar loop je ergens tegenaan? Stel ons dan je vraag via het circulair ondernemersloket.